Welcome to Our Website

Hatay’da spor lisesi öğrencilerine çadırdan okul: Antrenman alanı yok, öğretmen sayısı yetersiz

Hatay’da depremden yıkılan üç lise, NATO çadırlarında eğitim veriyor. Çadırlarda kalan spor lisesi öğrencileri, aletleri olmadığı için spor yapamamaktan ve derslerin boş geçmesinden şikayetçi.

Antakya-İskenderun yolu üzerinde yer alan Bakras köyüne, NATO ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile askeri çadırlardan bir eğitim alanı yapıldı. Hatay’da depremde ağır hasar alarak yıkılan Antakya Lisesi, Hatay Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz Spor Lisesi, bu çadır alanlarına taşındı.
 
Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın‘ın haberine göre; üç hafta önce okulların açılmasıyla burada eğitime başlayan öğrenciler, aynı zamanda alanda yatılı olarak kalıyor. Zira şehir merkezi ile çadır alanı arasındaki mesafe 45 dakika ve araç bulmak da kolay değil. Bu alanda bulunan üç okuldan en çok 15 Temmuz Spor Lisesi öğrencileri sıkıntı yaşadıklarını anlatıyor. Spor yapacak alanları olmadığını belirten öğrenciler, derslerinin de boş geçtiğini söylüyor.

10 yaşından beri Kick Boks yapan ve Türkiye 3’ncülüğü ile dünya kupasında iki adet 3’üncülüğü bulunan Büşra Tuzsuz  üç haftadır çadır alanında yatılı kalıyor. Tuzsuz, şu an çadırlarda bir sıkıntı yaşanmadığını ama kışın ne olacağı ile ilgili kaygı yaşadıklarını söylüyor.

Okulda normalde 30 öğretmenin görev yapması gerektiğini ama 8 öğretmenin çalıştığını belirten Tuzsuz, “Öğretmenlerin birçoğu tayinini aldırdı, kimisi de uzak diye gelemiyor. Burada kalabilirler ama kalmıyorlar. Sadece geceleri bir nöbetçi öğretmen kalıyor” diyerek içinde bulundukları durumu anlatıyor.

Antrenman yapabilecekleri bir alan ve spor aletleri yok

“Depremde ölen arkadaşlarım için şampiyonluk sözüm var”

Aylardır spor yapamadığı için kondisyon olarak çok gerilediğini, müsabakaları olmasına rağmen çalışamadıklarını anlatan Tuzsuz, şöyle devam ediyor: “Benim için önemli olan, eğitim almak. Elimde olsa kaydımı hemen başka okula aldırırım. Öğretmenler de ‘kaydınızı aldırın’ diyor. Babam ‘NATO çadır alanının eğitimi daha iyi olur’ diyor. Ben öyle düşünmüyorum. Milli Takım’a girme hedefim var. Depremde ölen arkadaşım için şampiyonluk sözüm var. Bu şartlarda nasıl yapacağım onu da bilmiyorum.”

“NATO, askerleri ile yemek yiyoruz anı oluyor”

Büşra Demirkol da Büşra Tuzsuz gibi eğitim olmamasında yana dertli. İki yıldır Kick Boks yapan Demirkol’un Milli Takım’a girme ve şampiyonluk hayali var. Çadır alanında yatılı kalmak istemediğini ama başka şansı da olmadığını söyleyen Demirkol, “En azından çalışacak bir hoca, aletler ve antrenman alanı olsa, okula gelmemizin bir anlamı olurdu” diyor.

Öğretmen ve spor aletleri olmadığı için derslerin boş geçtiğini belirten öğrencilerden biri ise, “Çadırda kalıyoruz. Günde 3 öğün yemek de var. Tek sorun, ders olmaması… Hemen yanımızdaki Antakya Lisesi ya da İmam Hatip Lisesi böyle değil. Onlarda öğretmen daha fazla, eğitim bize oranla daha iyi. Burası NATO bölgesi, yabancı askerler de burada kalıyor. Yemek yerken karşılaşıyoruz. Anı oluyor işte. Kışın çadırda olmaz zaten. Kışın ‘pek eğitim olmayacak’ diye duyduk” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

....