Soluk borusundaki çekirdekle 3 yıl yaşadı

İstanbul Bağcılar’da yaşayan yabancı uyruklu Maryam Majzoub’un en küçük çocuğu 4 yaşındaki Abdullah, bir yaşındayken kardeşiyle karpuz yedikten sonra öksürmeye başladı. Durumu kötüleşen Abdullah, acile götürüldü. Yapılan tetkikler sonucu üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konularak taburcu edilen Abdullah, sık sık hastalanmaya devam etti. Anne Maryam Majzoub, oğlunu sürekli hastaneye götürmek zorunda kaldı. Abdullah defalarca zatürre tedavisi gördü ancak durumu düzelmedi. Nefes darlığı şikayetleri nedeniyle alerjik astım tedavisi uygulanan küçük çocuk, 3 yıl boyunca birçok ilaç kullanmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz günlerde nefes darlığı tekrar nüksedince, ailesi Abdullah’ı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü.

Sağ akciğerinin neredeyse yarısının sıvı ile dolu olduğu tespit edilen Abdullah, Çocuk Cerrahi Kliniği’ne sevk edildi. Hekimlerin dikkati sayesinde çekilen tomografi sonucu, Abdullah’ın nefes borusuna yıllar önce bir yabancı cisim kaçtığı ortaya çıktı.

Abdullah, üç yıl boyunca nefes borusunda bir karpuz çekirdeği ile yaşadığı anlaşıldı. Girişimsel bir işlem olan bronkoskopi ile ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuşan Abdullah, doktorları da şaşırttı. Çocuk Cerrahi Kliniği’ndeki doktorlar, bu kadar uzun süre nefes borusunda yabancı cisimle yaşayan bir hastanın nadiren görüldüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir