Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden Yeni Şafak hakkında suç duyurusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeni Şafak gazetesi ve internet yayınının 9 Haziran 2024 tarihinde Aybike Eroğlu imzasıyla yayınladığı “Kandil Diyarbakır’a kayyum atamış” başlıklı haber üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, suç duyurusunda, eşbaşkanlar ve çalışanlarına yönelik “haksız ve gerçeğe aykırı ithamlarda bulunma”, “hedef gösterme”, “kişilik hakları ve masumiyet” karinesini çiğneyerek iftiralarda bulunulması nedeniyle ilgili gazete ve haberi yapan şahıs hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alanen yayma suçundan” hukuki sürecin başlatılması talep edildi.

Dün akşam saatlerinde Eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun adına yapılan suç duyurusunda “(…) Asılsız suçlamaların kayyım atamasına zemin oluşturmak için bilinçli ve örgütlü bir şekilde yapıldığına yönelik ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır” denildi. Suç duyurusunda bu hususun özellikle incelenmesi istendi.

Öte yandan Yeni Şafak gazetesinin hedef gösterdiği kurum çalışanlar da ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

BASIN KONSEYİNE BAŞVURU

Büyükşehir Belediyesi adına ayrıca kurumsal kimliğin zedelenmesi, yönetimdeki kamu görevlilerinin hedef gösterilmesi, kişilik haklarının çiğnenmesi, masumiyet karinesinin göz ardı edilmesi, söz hakkının kullandırılmaması, karalayıcı ve peşinen suçlu ilan etmekten dolayı ilgili gazete ve muhabir hakkında Basın Konseyine de başvuru yapıldı.

Başvuruda “Basın Meslek İlkeleri”nin ihlal edilen maddeleri tek tek sıralanarak, ilgili gazete ve muhabir hakkında işlem başlatılması istendi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir