AKP-CHP arasında yeni temas: Kadın bakanlar buluşuyor

Cem YILDIRIM/ANKARA

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından CHP’nin Gölge Bakanların kabinedeki isimler ile teması devam ediyor. CHP’nin Aile-Sosyal Hizmetlerden sorumlu Gölge Bakanı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da yarın 22 Temmuz saat 14.00’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile buluşacak. Kanayan yara ‘’Kadına şiddet ve cinayetler’’ konusunu gündeme getirecek. Ayrıca ‘’Kadının soyadına karışmayın’’ diyecek.

STK VE TARİKATLAR

TBMM’de yapılacak görüşmede kadınlar, şehit aileleri, gaziler, engelliler, çocuklar, Romanlar ve yaşlılar başta olmak üzere bakanlığın faaliyet alanındaki konularla ilgili sorun ve çözüm önerileri ele alınacak. Bakan Göktaş’a bu konuları içeren bir dosya da sunacak olan Nazlıaka ‘’Özellikle Milli Eğitim Bakanının STK diye tarif ettiği tarikatlarla imzalanan protokoller hakkında da bilgi talep edeceğim’’ dedi.

Nazlıaka SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada da ‘’Öncelikli başlığımız;  kanayan yara ve kangren olan kadına yönelik şiddet ile kadın cinayetleri olacak. Bakana bu konudaki gerçek verileri aktaracağız. İçişleri Bakanının geçen hafta TBMM Komisyonuna verdiği rakamlar eksik. Yüksek binalardan atılan ve ‘Şüpheli ölüm’ adıyla gizlenen kadın cinayetleri de var, buna göz yumulamaz’’ dedi.

GÖLGE BAKANLARIN TEMASLARI

Daha önce de CHP’nin Gölge Bakanlarından ekonomiden sorumlu isim Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişlerinden sorumlu Gölge Bakan Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmüştü. Yerel yönetimlerden sorumlu Gölge Bakan Gökan Zeybek, Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldi. Dışişlerinden sorumlu Gölge Bakan İlhan Uzgel de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı ziyaret etti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir